Informații lectori

Adina Matei
Cu un background juridic, Adina este o cunoscătoare a segmentului private banking și a Luxury industry, certificată în 2012 în Art Management prin intermediul Institutului Artmark de Management al Artei. În paralel, Adina este fondator al unor companii de consultanță în Strategii de Marketing Creativ, New Business & Business development pentru branduri de renume ce activează în România. Adina Matei deține recordurile de adjudecare ale pieței de artă din România, fiind cea care a condus licitatarea celor mai importante lucrări românești licitate până în prezent, „Țărăncuțele” lui Grigorescu urcând pana la 340.000 EUR după numai 10 minute de licitare. Adina Matei conduce echipa de maitre-priseuri ai casei și își propune să oficializeze profesia de maitr-priseuri în România la standardele internaționale impuse de Artmark. Este de asemenea lector în cadrul Institutului Artmark de Management al Artei, locul de unde începe meseria de comisar de licitație
Alin Comșa
Alin Comșa este specialist comunicare și director al Institutului de Management al Artei din cadrul Artmark. În ultimii zece ani, Alin a dezvoltat și susținut o serie de cursuri și conferințe care subliniază importanța educației estetice. Începând cu anul 2010 Alin Comșa a lansat, la nivel de învățământ preuniversitar, un program de dezvoltarea a abilităților de comunicare prin artă.
Alin Ciupală
“Încerc sa fiu cercetătorul care nu e atent la sentimente” Alin Ciupală. Fiu de istoric și pasionat de istorie încă din copilărie, a urmat in mod firesc Facultatea de Istorie a Universității din București, are un doctorat în istorie și a devenit profesor in cadrul facultății unde a studiat, Acesta s-a specializat în istoria secolului al XIX-lea și susține seminare și cursuri practice despre istoria moderna. În anul anul 2003 a reușit să publice volumul “Femeia în societatea românească a secolului al XIX-lea. Între public și privat”, iar în 2004 publica un nou volum “Bătălia lor. Femeile din România în Primul Război Mondial" A mai  coordonat volumul “Despre femei și istoria lor in România”. A reușit astfel, sa așeze femeia la locul cuvenit în istoria romanilor.  Istoria este una dintre cele mai importante forme de cunoaștere, deoarece ne trezește curiozitatea și ne ajută sa ne înțelegem mai bine pe noi, ajutând totodată la dezvoltarea spiritului civic.
Carmen Nistor
“Nu exista greșeli, doar distracție” spune Carmen Nistor despre pasiunea și meseria ei. Povestea ei începe cu bunicul legător de carte, care reușește sa-I cunoască pe Rebreanu, Topârceanu, Paler și chiar pe printul Ioanid. A trait printre cărți si meșteșuguri, dar la îndrumările părinților a urmat Academia de Studii Economice, fiind economist aproape 20 de ani în diferite corporații, dar nu a renunțat niciodată la pasiunea ei, astfel ajunge sa fie absolventa cursurilor de grafică ale Universității Naționale de Arte București, iar in 2010 începe studiul caligrafiei în Germania, la Hochschule der Bildenden Künste Saarbrücken, în urma câștigării unei burse Erasmus.   Carmen este doctor in arte vizuale, caligraf, pictor, dar se ocupa și de grafică, fotografie și legătorie de carte. Prima expoziție de grafica a avut-o in Dubai și este singurul artist din Romania care a reușit sa transforme o stație de metrou într-un muzeu. In anul 2018 a înființat Academia de Caligrafie, cu ajutorul căreia dorește sa revitalizeze arta scrierii frumoase. Reușește să țină cursuri de caligrafie in Romania, Germania și Malta
Daniela Zaharia
Este cadru didactic al Facultății de Istorie, departamentul Istorie Antica, Arheologie și Istoria Artei din cadrul Universității București.
Doina Păuleanu
“Nu știu ce înțeles dați voi florilor, fructelor, obiectelor din pictura…Pentru mine, o vaza cu flori pe o măsuță aflata lângă o fereastra luminata de soare, într-o dimineață de sâmbătă, are în ea multa poezie”. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu, este istoric de arta, directorul și sufletul Muzeului de Arta din Constanța.  Din 1990 a ajuns sa fie unul dintre cei mai cunoscuți critici de arta din Romania, publicând de-a lungul timpului numeroase lucrări de istoria artei, antropologie urbana, imagologie și management cultural. În urma activității Doina Păuleanu a fost distinsă cu numeroase premii, cum ar fi: Chevalier de L’Ordre des Arts et des Lettres, în 2008, Premiul Gh.Oprescu pentru Istoria Artei, primit din partea Academiei Romane in 2005, Ordinul Meritul Cultural in grad de ofițer în 2004, Premiul national de muzeologie “Margareta Sterian”, în 2004. Lucrări importante: “Grupul celor patru”, "Albumul Tonitza", "Viaţa tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească, 1916 – 1946”
Horia Roman Patapievici
-  "Sarcina mea este să fac cunoscută peste hotare cultura română". Este unul dintre cei mai importanți scriitori, fizicieni, filozofi si eseiști romani din zilele noastre. A absolvit Facultatea de Fizica a Universității București in 1981, obținând ulterior masteratul cu un studiu despre lasere. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, a condus Institutul Cultural Roman contribuind într-o măsură semnificativa la popularizarea culturii românești în afara granițelor României.   Lucrări importante: "Cerul văzut prin lentilă", "Zbor in bătaia săgeții", "Politice" "Omul recent"
Iulian Plestiu
Este Directorul Departamentului de cercetare al Casei de Licitații Artmark, istoric de artă și evaluator AEER.